9.7/10
4.5/5

Gratis offertes vergelijken

Binnen 1 minuut geregeld

Gratis onafhankelijk advies

300.000 mensen gingen je voor

Dakisolatie is de beste manier op energiebesparing in je woning

Vraag je gratis advies gesprek zo snel mogelijk aan!

Energiebesparing

Comfort

Geluidsisolatie

Verhoogde woningwaarde

Verminderd risico op vochtproblemen​

Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend advies!

Waarom dakisolatie? Simpel anno 2023!

Als u op zoek bent naar een manier om uw energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamere wereld, dan is dakisolatie de efficiëntste keuze. Maak vandaag nog de overstap naar duurzame energie en begin direct met besparen op uw energierekening door dmv dakisolatie. Onderneem nu actie en ontdek de voordelen voor uw situatie.

Voordelen dakisolatie​

Energiebesparing: Dakisolatie helpt bij het verminderen van warmteverlies in de winter en warmteopbouw in de zomer, waardoor je minder energie nodig hebt om je huis op een comfortabele temperatuur te houden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Comfort: Met dakisolatie blijft de temperatuur in je huis gelijkmatiger en comfortabeler, waardoor je minder last hebt van tocht en koude plekken in de winter en oververhitting in de zomer.

Geluidsisolatie: Dakisolatie kan ook helpen om geluid van buitenaf te verminderen, wat vooral nuttig kan zijn als je in een drukke buurt woont.

Milieuvriendelijk: Door het verminderen van je energieverbruik vermindert dakisolatie je ecologische voetafdruk en draagt het bij aan een duurzamere levensstijl.

Verhoogde woningwaarde: Een goed geïsoleerd dak kan de waarde van je huis verhogen en kan het aantrekkelijker maken voor potentiële kopers als je besluit om te verkopen.

Verminderd risico op vochtproblemen: Dakisolatie kan helpen voorkomen dat vocht zich ophoopt in de dakruimte, waardoor het risico op vochtproblemen, zoals schimmel en rot, wordt verminderd.

Kortom, dakisolatie kan een slimme investering zijn die uw huis comfortabeler, energiezuiniger en waardevoller maakt.

Wil jij ook je dak isoleren?

Wat onze klanten zeggen

Via Rayalo hebben we de afgelopen jaren al tienduizenden huishoudens in Nederland en België geholpen met het besparen op hun vaste lasten.

Gerrit Post

Het beloofde belletje kwam iets later dan een werkdag maar dat had denk ik met de drukte te maken. Toch werden we snel geholpen en zijn wij gereed om deze zomer van onze zonnepanelen te profiteren! Tot dusver zeker tevreden!

Annemieke Van Leeuwen

Vind het zelf altijd zo'n gedoe om online de beste deal te zoeken dus ben erg blij met de service die Rayalo mij geboden heeft. Heb mooie zonnepanelen op mijn dak nu en al een flink bedrag bespaard op de aanschafkosten en mijn energierekening!

Rob Nijeboer

Rayalo heeft ons goed geholpen met het vinden van de juiste zonnepanelen voor ons en het contact was prettig. We denken erover om in de nabije toekomst ook ons dak te laten isoleren. Wellicht ook via Rayalo!

Sanne Uittenbogaard

Niks te klagen over het geleverde werk. Het overgrote deel was zoals aangegeven binnen een werkdag klaar maar door transport was er wat schade ontstaan aan een zonnepaneel. Hierdoor moesten we een dagje wachten voordat alles klaar was.

Isolatie

Ook je dak isoleren?

Vul het formulier in en laat je geheel vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden.

Veel gestelde vragen

Rendement van dakisolatie

Het rendement van dakisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van isolatie, de grootte en vorm van het dak, de kwaliteit van de isolatiematerialen en de klimaatzone waarin je woont. Over het algemeen kan dakisolatie echter een rendement opleveren van ongeveer 8% tot 12% op je jaarlijkse energierekening.

Het exacte rendement kan variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de isolatie, de isolatiewaarde, de isolatiemethode, en de kosten van de installatie. Als je dak momenteel slecht geïsoleerd is of helemaal niet geïsoleerd is, kan het rendement van het installeren van dakisolatie veel hoger zijn, omdat je veel meer energie bespaart.

Over het algemeen wordt het installeren van dakisolatie beschouwd als een van de meest rendabele manieren om energie te besparen en de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Het kan een relatief korte terugverdientijd hebben, vaak binnen enkele jaren, en kan je helpen om op de lange termijn geld te besparen op je energierekening.

Materialen dakisolatie

Glaswol: Dit is een veelgebruikt isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van glasvezels. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren.

Steenwol: Dit isolatiemateriaal wordt gemaakt van vulkanisch gesteente en wordt vaak gebruikt voor platte daken en daken met een kleine hellingshoek.

EPS (geëxpandeerd polystyreen): Dit is een lichtgewicht isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van polystyreenkorrels die worden verhit en uitgezet. Het wordt vaak gebruikt voor platte daken en hellende daken.

XPS (geëxtrudeerd polystyreen): Dit is vergelijkbaar met EPS, maar het is dichter en sterker. Het wordt vaak gebruikt voor platte daken.

PIR (polyisocyanuraat): Dit is een duurzaam isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt voor platte daken en hellende daken.

PUR (polyurethaan): Dit is een isolatiemateriaal dat wordt gespoten of gegoten en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor platte daken en hellende daken.

Cellulose (ecologisch): Dit is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier en wordt vaak gebruikt voor hellende daken.

Wil je ook je huis isoleren?