Spouwmuurisolatie

Bespaar op je energierekening en draag bij aan een beter milieu door je muren te isoleren.

Vraag je gratis advies gesprek zo snel mogelijk aan!

Energie besparen

Comfort

Geluidsisolatie

Milieuvriendelijk

Verhoogde woningwaarde

Spouwmuurisolatie

Vul in en ontvang gratis een aanbod

Spouwmuur isolatie 2


Waarom spouwmuurisolatie? Dit zijn de voordelen anno 2023!

Energiebesparing: Spouwmuurisolatie vermindert het warmteverlies van het huis aanzienlijk, waardoor u minder energie hoeft te gebruiken om uw huis te verwarmen en te koelen. Dit kan leiden tot aanzienlijke energiebesparingen en lagere energierekeningen.
 
Comfort: Spouwmuurisolatie kan helpen om tocht en koude plekken in huis te verminderen, waardoor het comfortabeler wordt om in huis te wonen.
 
Geluidsisolatie: Spouwmuurisolatie kan ook helpen om het geluid van buitenaf te dempen, waardoor het binnenshuis rustiger wordt.
 
Milieuvriendelijk: Door minder energie te gebruiken om uw huis te verwarmen en te koelen, vermindert spouwmuurisolatie uw CO2-uitstoot en helpt het om het milieu te beschermen.
 
Verhoogde waarde van het huis: Spouwmuurisolatie kan de waarde van uw huis verhogen, omdat potentiële kopers zich bewust zijn van de voordelen van een goed geïsoleerde woning en bereid zijn om meer te betalen voor een huis dat energiezuiniger is.
 
 


Rendement van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren, waardoor het rendement op lange termijn zeer aantrekkelijk kan zijn. De exacte besparingen zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de woning, de kwaliteit van de isolatie en het energieverbruik van het huishouden.

Over het algemeen wordt geschat dat spouwmuurisolatie tot wel 30% kan besparen op de energiekosten van een huishouden. Dit komt doordat de isolatie ervoor zorgt dat er minder warmte verloren gaat via de muren van de woning. Hierdoor hoeft de verwarming minder vaak aan te slaan om het huis op temperatuur te houden, wat resulteert in lagere energiekosten.

Het rendement van spouwmuurisolatie hangt ook af van de kosten van de installatie. De kosten kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de woning, de kwaliteit van het isolatiemateriaal en de complexiteit van de installatie. Over het algemeen wordt geschat dat het ongeveer 3 tot 5 jaar duurt om de kosten van spouwmuurisolatie terug te verdienen via energiebesparingen. Na die tijd zullen de besparingen op energiekosten direct bijdragen aan het rendement van de isolatie.

Spouwmuurisolatie 2.0


Materialen spouwmuurisolatie

PUR-schuim

PUR schuim is samengesteld uit polyol en isocyanaat en dient als isolatiemateriaal. Zodra deze componenten met elkaar in aanraking komen, zet de substantie uit en wordt het hard. Het grote voordeel van PUR schuim is de perfecte aansluiting op elke vorm, wat resulteert in zeer goed geïsoleerde muren die geen warmteverlies of koudebruggen meer hebben.

Helaas heeft dit materiaal ook enkele nadelen, zoals het ontbreken van recyclebaarheid en een (tijdelijke) geur gedurende de eerste dagen na aanbreng. Het is ook de duurste en minst milieuvriendelijke optie, maar het garandeert wel een naadloze isolatie van alle kieren en hoeken.

Glaswol

Naast PUR wordt glaswol vaak toegepast als isolatiemateriaal voor spouwmuren. Het wordt in de spouw geblazen en creëert stilstaande lucht om te isoleren. Bij het aanbrengen van glaswol isolatie zijn iets grotere gaten vereist dan bij PUR. Een bijkomend voordeel van glaswol is dat het niet alleen zorgt voor een comfortabel binnenklimaat, maar ook voor een effectieve geluidsisolatie.

EPS Parels

Het meest gekozen isolatiemateriaal is EPS-parels, welke bestaan uit geëxpandeerd polystyreen (ook bekend als piepschuim). Bij het isolatieproces worden de parels in de spouw gespoten en aan elkaar gelijmd met behulp van een specifieke lijm. De parels bestaan voornamelijk uit lucht, die een statisch karakter heeft en daardoor voor een isolerend effect zorgt. Desondanks laten de korrels nog steeds lucht door, waardoor de muur niet verstikt. Bovendien zijn de EPS-parels volledig recyclebaar!

Man - only hand to be seen - cutting some glass wool as material for thermal insulation of a new building