9.7/10
4.5/5

Gratis offertes vergelijken

Binnen 1 minuut geregeld

Gratis onafhankelijk advies

300.000 mensen gingen je voor

Bespaar op je energierekening en draag bij aan een beter milieu door je vloer te isoleren.

Vraag je gratis advies gesprek zo snel mogelijk aan!

Energiebesparing

Comfort

Geluidsisolatie

Verhoogde woningwaarde

Milieuvriendelijk

Waarom vloerisolatie?

Met vloerisolatie bespaart u jaarlijks tot wel 10% op uw energierekening. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer huiseigenaren kiezen voor deze duurzame oplossing. Door de vloer te isoleren wordt de warmte in huis beter vastgehouden en wordt koude lucht buiten gehouden. Dit resulteert niet alleen in een lagere energierekening, maar ook in meer comfort in huis.

Bovendien is vloerisolatie een investering die zichzelf terugverdient. Het verhoogt de waarde van uw woning en kan bovendien leiden tot een hoger energielabel, wat de verkoopbaarheid van uw huis vergroot.

Wacht dus niet langer en kies voor vloerisolatie. Ontvang vandaag nog vrijblijvende offertes voor vloerisolatie van professionals.

Voordelen vloerisolatie

Energiebesparing: Vloerisolatie kan helpen om warmteverlies te verminderen, waardoor je minder energie nodig hebt om je huis op een comfortabele temperatuur te houden. Dit kan leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening.

Comfort: Met vloerisolatie blijft de temperatuur in je huis gelijkmatiger en comfortabeler, waardoor je minder last hebt van tocht en koude plekken in de winter.

Geluidsisolatie: Vloerisolatie kan ook helpen om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor je minder last hebt van verkeerslawaai of andere geluiden van buitenaf.

Milieuvriendelijk: Door het verminderen van je energieverbruik vermindert vloerisolatie je ecologische voetafdruk en draagt het bij aan een duurzamere levensstijl.

Verminderd risico op vochtproblemen: Vloerisolatie kan helpen voorkomen dat vocht uit de grond de vloer binnendringt, waardoor het risico op vochtproblemen, zoals schimmel en rot, wordt verminderd.

Gezondere leefomgeving: Door het verminderen van vochtproblemen en tocht, kan vloerisolatie bijdragen aan een gezondere leefomgeving in huis en kan het de luchtkwaliteit verbeteren.

Wil jij ook je vloer isoleren?

Wat onze klanten zeggen

Via Rayalo hebben we de afgelopen jaren al tienduizenden huishoudens in Nederland en België geholpen met het besparen op hun vaste lasten.

Gerrit Post

Het beloofde belletje kwam iets later dan een werkdag maar dat had denk ik met de drukte te maken. Toch werden we snel geholpen en zijn wij gereed om deze zomer van onze zonnepanelen te profiteren! Tot dusver zeker tevreden!

Annemieke Van Leeuwen

Vind het zelf altijd zo'n gedoe om online de beste deal te zoeken dus ben erg blij met de service die Rayalo mij geboden heeft. Heb mooie zonnepanelen op mijn dak nu en al een flink bedrag bespaard op de aanschafkosten en mijn energierekening!

Rob Nijeboer

Rayalo heeft ons goed geholpen met het vinden van de juiste zonnepanelen voor ons en het contact was prettig. We denken erover om in de nabije toekomst ook ons dak te laten isoleren. Wellicht ook via Rayalo!

Sanne Uittenbogaard

Niks te klagen over het geleverde werk. Het overgrote deel was zoals aangegeven binnen een werkdag klaar maar door transport was er wat schade ontstaan aan een zonnepaneel. Hierdoor moesten we een dagje wachten voordat alles klaar was.

DALL·E 2023-04-18 11.01.57

Ook je vloer isoleren?

Vul het formulier in en laat je geheel vrijblijvend adviseren naar de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Rendement van vloerisolatie

Het rendement van vloerisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals de mate van isolatie, de grootte en vorm van de vloer, de kwaliteit van de isolatiematerialen en de klimaatzone waarin je woont. Over het algemeen kan vloerisolatie echter een rendement opleveren van ongeveer 5% tot 10% op je jaarlijkse energierekening.

Het exacte rendement kan variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van de isolatie, de isolatiewaarde, de isolatiemethode, en de kosten van de installatie. Als je vloer momenteel slecht geïsoleerd is of helemaal niet geïsoleerd is, kan het rendement van het installeren van vloerisolatie veel hoger zijn, omdat je veel meer energie bespaart.

Over het algemeen wordt het installeren van vloerisolatie beschouwd als een van de meest rendabele manieren om energie te besparen en de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Het kan een relatief korte terugverdientijd hebben, vaak binnen enkele jaren, en kan je helpen om op de lange termijn geld te besparen op je energierekening.

Materialen vloerisolatie

EPS (geëxpandeerd polystyreen): Dit is een lichtgewicht isolatiemateriaal dat vaak wordt gebruikt voor vloerisolatie. Het is gemakkelijk te installeren en heeft uitstekende isolerende eigenschappen.

XPS (geëxtrudeerd polystyreen): Dit is vergelijkbaar met EPS, maar het is dichter en sterker. Het wordt vaak gebruikt voor vloerisolatie.

Glaswol: Dit is een veelgebruikt isolatiemateriaal dat ook voor vloerisolatie kan worden gebruikt. Het is relatief goedkoop en gemakkelijk te installeren.

PUR (polyurethaan): Dit is een isolatiemateriaal dat wordt gespoten of gegoten en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt voor vloerisolatie.

Icynene schuim: Dit is een isolatiemateriaal dat wordt gespoten en heeft alle voordelen van PUR-schuim, maar zonder dat er schadelijke stoffen in het schuim zitten. Icynene schuim is dus een stuk minder gevaarlijk bij een brand. Het is echter wel duurder dan PUR-schuim.

Wil je ook je huis isoleren?