8 Bespaartips om minder energie te verbruiken in huis!​​

1) Energiezuinige apparaten

Vervang je oude apparaten door nieuwe zuinige apparaten. Zuinige apparaten zijn wel duurder dan niet zuinige apparaten, maar je bespaard het snel terug in stroomverbruik. Kijk voor naar het label A+++ voor zuinige wasmachines, drogers, koelkasten etc.

Kook jij nog op gas met deze absurde gasprijzen? Switch snel naar inductie:

  • Energie zuinige Wasmachines
  • Energiezuinige Drogers
  • Energiezuinige vaatwassers
  • Energiezuinige koelkasten
  • Energiezuinige vriezers

2) Isoleren

Wordt het vloer, spouwmuur of dakisolatie. Isoleren is nog steeds een van de best energie besparende manieren. Houdt het lekker warm in huis.

3) Vul gaatjes en kieren in huis

In elk huis tocht het wel. Vul die kieren en gaten dus snel op met tochtstrips of dicht uw kozijn dicht met kit. Zou houdt u heel goed de kou buiten de deur.

4) Vervang de oude gloeilamp door ledverlichting

Uw oude gloeilamp verbruikt zomaar 60 Watt, terwijl een ledlamp tussen de 4Watt en 8Watt verbruikt. Waarom niet meteen switchen. LED Lampen zijn tegenwoordig ook goed dimbaar. Let wel op dat u een LED Lamp koopt die dimbaar is. Vergeet niet uw oude gloeilamp dimmer in de muur te vervangen door een LED-dimmer. U kunt ook gewoon een ledlamp kopen met ingebouwde dimmer, dan hoeft u alleen de stekker in het stopcontact te stoppen.

5) Installeer een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kunt u een hoop energie besparen, stel uw eigen favoriete programma in. Mocht u van huis zijn en de thermostaat vergeten uit te zetten, dan kan dit vaak op afstand door middel van een app.

6) Gebruik zonne-energie

Nog geen zonnepanelen op uw dak om eigen stroom op te wekken? Dit is ook een van de betere manieren om geld te besparen op energie. Wist u ook dat u zonnepanelen kan huren, zodat u niet meteen een enorm bedrag op tafel moet leggen?

Vraag een offerte aan voor het huren van zonnepanelen!

7) Energieleverancier

Zit u ook nog vast aan zon duur variabel contract waar elke maand de prijzen door het plafond gaan? Zet uw prijzen weer vast door het afsluiten van een vast contract. Houdt u energie uitgaven daardoor enigszins in toom. Sluit snel over naar een vast contract weer.

8) Sluipverbruik

Wist u dat bijvoorbeeld een televisie of een magnetron tot wel €40 per jaar kan kosten door domweg de stekker in het stopcontact te laten zitten? De stand by modus kost dus geld. Wees niet lui en trek de stekker uit het apparaat als u hem niet gebruikt en begin daardoor direct met besparen!